Gebelikte oluşabilecek ayak problemleri için podolojik bakımı koruyucu yaklaşım olacaktır. Genellikle 12. Haftadan itibaren kilo alımı ve ödem ile ayak problemleri görülmeye başlar. 12. haftadan sonrada medikal ayak bakımına özellikle devam edilmelidir. Podolojik bakım için steril aletlerin kullanıldığı ve hijyene önem veren merkezler tercih edilmedir. Gebelikte ilaç kullanımı kısıtlı olduğu için aksi takdirde siğil, hepatit …
OTOKLAV
HAMİLELİK DÖNEMİNDE AYAK BAKIMI
Hamilelik boyunca bedendeki değişim gövde ile sınırlı kalmaz vücut ağırlığındaki artışa bağlı olarak ayakların yükü daha da artar. Ağırlığa bağlı değişim ayaklarda en çok ayak kavisinin düzleşmesiyle kendini gösterir. Ayak kavisindeki düzleşme bir deformasyondur. Bu düzleşme sonucunda ayakta daha önce görülmeyen ayak ağrıları, nasır, tırnak batması ve tırnak problemleri görülebilir. Hamileliğin 3.ve 4. ayından sonra …
AYAK BAKIMI PEDİKÜR DEĞİL, MEDİKAL AYAK BAKIMIDIR !
Medikal ayak bakımı kuru sistemle yapılır. Medikal bakımda ayak suda bekletilmeden yapılır. Ayaklar tırnakları doğru tırnak kesimi yapılarak; tırnağın doğal yapısını bozmadan tırnak kanalları temizlenerek gerekli destekler yerleştirilir. Medikal ayak bakımında makası yalnızca tırnağı kesmek için kullanıyoruz. Böylece yumuşak dokuda oluşabilecek yaralanma riskini ortadan kaldırmış oluyoruz. Medikal ayak bakımında, klasik pedikür uygulamalarında kullanılan kesici aletler …
Podolife Neden Otoklav Kullanıyor?
Otoklav Neden Kullanılmalıdır? Gerçek sterilizasyonun olmazsa olmazı OTOKLAV ‘ dır… Otoklav, yüksek basınçlı su buharı ile doymuş bir ortamda sterilizasyon yapar. Yüksek buhar basıncı ve ısı ile mikroorganizmaların hücre zarını patlatarak onları etkisiz hale getirir. Sterilizasyon işlemi için kullanılan basınç ve ısı ile aletlerin sterilizasyonun da kullanılan cihazdır. Kuru hava sterilizasyonu ile OTOKLAV aynı şey …