AYAK TERLEMESİ VE KOKUSU NEDEN OLUR?

Terli ayak ve ayak kokusu

Bostancı Podolife Ayak Sağlığı Merkezi

Ayak kokusu hem kendiniz hem de çevre için can sıkıcıdır. Çoğu durumda sağlık konusunda endişelenmenize gerek yoktur, ancak terlemenin etkileri birçok sorun oluşmasına neden olur. Ayak terlemesi tırnak mantarı, ayak derisinde mantar, nasır, tırnak batmasına, siğile neden olabiliyor. Oluşabilecek sorunlara bir çözüm bulmak gerekir. Ancak ayak kokusundan kurtulmak için öncelikle nasıl ortaya çıktığını anlamak önemlidir.

Ayaklar neden kokar?

Ayak kokusunun farklı nedenleri olabilir. 

İnsan vücudunun başka hiçbir yerinde ayaklardaki kadar çok ter bezi yoktur. Terin kendisi kokusuzdur, sadece su ve tuzdan oluşur. Ter aslında vücudu aşırı ısınmadan korur. Ayak kokusu, ayak derisindeki bakterilerle ter temasa geçtiği zaman koku ortaya çıkar. Ter bütirik asit üretir; bu da hoş olmayan kokudan sorumludur. Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar nedeniyle ve daha fazla terlediğimiz için daha sık olur. Ancak çok sıkı veya nefes alamayan ayakkabılar da artan ter üretiminin bir nedeni olabilir.

   Ayak kokusunun nedenleri:

  • Spor yapanlar
  • Hormonal dengesizlikler.
  • Kullanılan ilaçlar.
  • Tercih edilen ayakkabılar

 Ayak terlemenize  yardımcı olacak   antibakteriyel ve antifungal  pudra, sprey ürünlerimizle sizlere yardımcı olabiliriz.

AYAK KOKUSU KADERİNİZ DEĞİLDİR……..

AYAK KOKUSU  İLE YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ….

Terli ayaklara karşı ne yardımcı olur?

Ayak kokusunu önlemek için doğru ayakkabı ve çorapları giymek çok önemlidir. Nefes alabilen malzemelere dikkat edin, böylece ter kolayca ayaktan uzaklaştırılabilir. Sentetik kumaşlardan kaçının. Yaz aylarında açık ayakkabılar kullanabilirsiniz, böylece ayaklarınız sürekli havada kalır.

Pamuklu, coton veya gümüş iplikli çoraplar kullanın Çoraplar kesinlikle her gün değiştirilmelidir. Tüm bakterilerin ölmesi için yıpranmış çorapları 60 derecede yıkayabilirsiniz. Ayakkabı Kokusunu bu sayede yenebilirsiniz.

Deri veya ağ benzeri bir yüzeye sahip spor ayakkabılar da ayaklar için havalandırma sağladıkları için çok uygundur. Mümkünse, hava almak için arada bir gün içinde ayakkabılarınızı ve çoraplarınızı çıkarın.

Bakteri oluşumunu önlemek için ayakkabılarınızı yüksek sıcaklıklarda daha sık değiştirmeli ve yıpranmış ayakkabıları haftada 1-3 kez dezenfekte etmelisiniz. Ayakkabılar için özel antibakteriyel ve antifungal spreyler kullanılmalıdır. Derinlere yerleşmiş bakterileri gidermek için hassas olmayan ayakkabıları çamaşır makinesinde de yıkayabilirsiniz. Ayakkabıları tekrar giymeden önce her zaman iyice kurumasını bekleyin.

Genel olarak ayaklarınızı her gün yıkamalı ve her zaman iyice kurutmalısınız. Çorap ve ayakkabı giymeden önce ayaklarınızı antibakteriyel ve antifungal özel ayak pudrası kullanabilirsiniz. Bunlar nemi emer ve bakterilerin teri butirik aside dönüştürmesini engeller. Ayak kokusu giderme konusunda destek almak ve siz de danışan olarak bize ulaşmak istiyorsanız www.podo-life.com adresimizi ziyaret ediniz.